Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Futsal képes leírás - Sport.tlap.hu
részletek »

Futsal - Sport.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sport.tlap.hu » Futsal
Keresés
Találatok száma - 4 db
A magyar futsal honlapja

A magyar futsal honlapja

A kispályás labdarúgás elterjedése Magyarországon a hatvanas évek elejére tehető. Akkor, az aktív labdarúgást abbahagyó játékosok levezetésképpen kezdték el űzni a kispályás - szórakoztató és gyors - játékot. Szervezett formában 1986. óta működik Magyarországon a szakág, az MLSZ égisze alatt, a Kispályás Bizottság irányításával. 1991. óta rendeznek Magyarországon országos kispályás-bajnokságokat. 1991-től 1992-ig csak nyári salakos bajnokság létezett, amelynek csúcsán csak egy kétnapos döntő torna volt...

Afrikai konföderáció

Afrikai konföderáció

A futsal (ejtsd: futszál) a nagypályás labdarúgás hivatalos, elsősorban teremben játszott változata, melyet a FIFA irányít. A név a portugál futebol de Salaoból és a spanyol fútbol salaból származik, mindkettő azt jelenti: teremfoci. Kezdetben Five a Side volt a játék neve, később az angol football és a spanyol sala (terem) szavakból született meg a futsal elnevezés. (forrás: Wikipédia)

BLSZ hivatalos portál

BLSZ hivatalos portál

A magyar labdarúgás évszázados történetének sikerei, kimagasló tudású játékosai, edzői és sportvezetői a magyar történelem és kultúra részévé emelték a sportágat. A Magyar Labdarúgó Szövetség elkötelezett a sportág hagyományainak ápolása, művelőinek segítése mellett. A Magyar Labdarúgó Szövetség megismerteti és népszerűsíti a labdarúgó sportágat a gyermekek és ifjak körében; segíti és támogatja, hogy minél többen szenteljék szabadidejüket a labdarúgásnak; versenyeket szervez annak érdekében, hogy a labdarúgó sport magas színvonalú, szerethető legyen és nemzetközi sikereket érjen el. A Magyar Labdarúgó Szövetség elkötelezett, hogy a labdarúgásban, mint a legnépszerűbb sportágban a Fair Play szelleme érvényesüljön. Elkötelezett, hogy a labdarúgó mérkőzések ajándékozzák meg a nézőket a játék szórakoztató jellegével és a vetélkedés izgalmával.

Sport magazin hírek
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Krueger: a magyaroké a legjobb csapat és edzői stáb
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb -... Gergelics József, az MTI különtudósítója jelenti: Az amerikai születésű Krueger Cole, aki a drezdai Európa-bajnokságon debütált magyar színekben, nem véletlenül váltott országot, ugyanis elmondása szerint sehol nincsenek jobb körülmények, mint Magyarországon. "Ha szabadon választhatnék, hol szeretnék korcsolyázni, akkor is Magyarországot választanám. A magyaroké a...
Kovács Zsófia minden szeren erősebb gyakorlatokra készül
Kovács Zsófia minden szeren erősebb... Kovács Zsófia Európa-bajnoki ezüstérmes tornász minden szeren a tavalyinál...
Sportújságírócsúcs Budapesten világsztár sportolókkal
Sportújságírócsúcs Budapesten... Olimpiai és világbajnokok is jelen lesznek a Nemzetközi Sportújságíró...
Óceánia Konföderáció

Óceánia Konföderáció

Az Oceania Football Confederation (OFC) a nemzeti labdarúgó szövetség Óceániai szervezete. Összesen 11 tagszövetség tartozik hozzá, amelyek pénzügyi és logisztikai szempontból különböző feladatokat látnak el.

Tuti menü