Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tenisz képes leírás - Sport.tlap.hu
részletek »

Tenisz - Sport.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sport.tlap.hu » Tenisz
Keresés
Találatok száma - 6 db
ATP Tennis Szövetség

ATP Tennis Szövetség

A tenisz ütős labdajáték, közkedvelt sport. Két változata van, az egyéni (két játékos játszik egymás ellen) és a páros (két-két játékos áll mindkét oldalon). A játék célja pályán tartani a labdát, lehetőleg úgy, hogy az ellenfél erre ne legyen képes. Ennek két módja lehetséges: olyan helyre helyezni a labdát a pályán, ahol az ellenfél már nem éri el, vagy erős, jól helyezett ütésekkel hibára kényszeríteni az ellenfelet. A játékos akkor hibázik, ha a pályán kívülre, vagy ha a hálóba üti a labdát. A teniszben vannak játékok (game) és játszmák (szett). Az, hogy mikor van vége a teniszmeccsnek, függhet a játékosok nemétől, a torna típusától (a nők csak két nyert szettig játszanak, a férfiak a nagy tornákon három nyert szettig), és a párosok játékszabályai is sok tekintetben különböznek. (Forrás: Wikipédia)

International Tennis Federation

International Tennis Federation

1911-re a tenisz világszerte rohamos fejlődésnek indult, ezért szükségessé vált egy nemzetközi szervezet létrejötte. A szervezet 1913 március 1-jén alakult meg 13 ország részvételével Párizsban. 1924-ben lett az egész világban elismert szervezet. A honlap angol nyelvű.

Magyar Tenisz Szövetség

Magyar Tenisz Szövetség

Századunk első éveiben a hazai teniszsport nagy léptekkel haladt előre. 1904-ben Kertész János így írt: 'Nincsen Lawn Tennis Szövetségünk, mely az ország lawn-tennis ügyeit is fejlesztené. Immár égető szükséggé vált egy Lawn Tennis Szövetség megalakítása.' 1905-ben az első lépéseket az önálló Tenisz Szövetség létrehozására a Magyar Athlétikai Szövetség tette meg, és augusztusi ülésén elhatározta, hogy lawn-tennis alosztályt létesít, de az önálló szövetség és a MASZ keretében való megoldás hívei nem tudtak ekkor megegyezni egymással, így érdemi döntés akkor nem született. Az 1907-es év hozott fordulópontot a teniszsport életében. A BLTC vezetősége egy alapszabály-tervezetet dolgozott ki, és azt az 1907.január 17-re összehívott szűkebb körű értekezlet elé terjesztette. Az értekezleten a három - akkor legnagyobb - tenisszel foglalkozó egyesület - a BLTC, a BBTE és a MAC - küldöttei vettek részt. Az előkészítő bizottság hetekig húzódó tárgyalások után a BLTC alapszabály-tervezetét fogadta el kiindulópontnak, majd a három egylet választmánya kimondta belépését a megalakítandó szövetségbe...

Sport magazin hírek
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Krueger: a magyaroké a legjobb csapat és edzői stáb
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb -... Gergelics József, az MTI különtudósítója jelenti: Az amerikai születésű Krueger Cole, aki a drezdai Európa-bajnokságon debütált magyar színekben, nem véletlenül váltott országot, ugyanis elmondása szerint sehol nincsenek jobb körülmények, mint Magyarországon. "Ha szabadon választhatnék, hol szeretnék korcsolyázni, akkor is Magyarországot választanám. A magyaroké a...
Kovács Zsófia minden szeren erősebb gyakorlatokra készül
Kovács Zsófia minden szeren erősebb... Kovács Zsófia Európa-bajnoki ezüstérmes tornász minden szeren a tavalyinál...
Sportújságírócsúcs Budapesten világsztár sportolókkal
Sportújságírócsúcs Budapesten... Olimpiai és világbajnokok is jelen lesznek a Nemzetközi Sportújságíró...
Sportokboltja - tenisz felszerelés

Sportokboltja - tenisz felszerelés

A Sportokboltja webáruház számos piacvezető márka hivatalos magyarországi forgalmazójaként több, mint 9000 termékkel várja látogatóit. Online sportszer áruházunkban a téli és a nyári sportoláshoz szükséges sportfelszerelés, sportruházat és sporteszköz mind egy helyen megtalálható, legyen az tenisz felszerelés, teniszütő, teniszlabda vagy teniszcipő. Kínálatunkban kizárólag minőségi termékek szerepelnek, így a vásárló biztos lehet benne, hogy a neki leginkább megfelelő felszerelést illetve ruházatot fogja megtalálni.

Tennis Australia

Tennis Australia

A tenisz egy francia eredetű ütős labdajáték (jeu de paume) angolok révén továbbfejlesztett változata. Az agincourt-i ütközet (1415) után Charles d'Orléans herceg angol fogságba került. A Norfolk grófságban lévő Wingfieldben tartották fogva két évtizeden keresztül. Ez alatt az idő alatt a herceg bevezette Angliában az ütőlabdajátékot, amit ő maga csaknem minden nap űzött. A források szerint a tenisz csaknem négy évszázaddal később, 1858 és 1870 között jött létre mai formájában. (Forrás: Wikipédia)

United Kingdom Tennis Federation

United Kingdom Tennis Federation

A teniszpályának szigorúan meghatározott méretei vannak. A teljes pálya hossza 26 yard (23,77 méter): egy-egy térfél 13 yard (11,89 méter) hosszú. A pálya szélessége attól függ, egyest vagy párost játszanak. Ha egyest, akkor a szélesség 9 yard (8,23 méter): ekkor a pálya két szélén található másfél yardos (1,37 méteres) folyosók nem számítanak a pályába. Ha párost játszanak, a két folyosó is érvényes: ekkor tehát a pálya szélessége 12 yard (10, 97 méter). (Forrás: Wikipédia)

Tuti menü