Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sport linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Sport képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: sport.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 153 db
A magyar futsal honlapja

A magyar futsal honlapja

A kispályás labdarúgás elterjedése Magyarországon a hatvanas évek elejére tehető. Akkor, az aktív labdarúgást abbahagyó játékosok levezetésképpen kezdték el űzni a kispályás - szórakoztató és gyors - játékot. Szervezett formában 1986. óta működik Magyarországon a szakág, az MLSZ égisze alatt, a Kispályás Bizottság irányításával. 1991. óta rendeznek Magyarországon országos kispályás-bajnokságokat. 1991-től 1992-ig csak nyári salakos bajnokság létezett, amelynek csúcsán csak egy kétnapos döntő torna volt...

Afrikai konföderáció

Afrikai konföderáció

A futsal (ejtsd: futszál) a nagypályás labdarúgás hivatalos, elsősorban teremben játszott változata, melyet a FIFA irányít. A név a portugál futebol de Salaoból és a spanyol fútbol salaból származik, mindkettő azt jelenti: teremfoci. Kezdetben Five a Side volt a játék neve, később az angol football és a spanyol sala (terem) szavakból született meg a futsal elnevezés. (forrás: Wikipédia)

AirWolves Siklóernyős Portál

AirWolves Siklóernyős Portál

Az AirWolves az egyik legnagyobb európai siklóernyős starthely és közösségi portál. Starthelyek, hírek, beszámolók, fórum, siklóernyős felszerelések adás - vétele, klubok és iskolák, időjárás adatok, fényképek, videók és még rengeteg más. Oldalunkon a folyamatosan frissen lekérhető időjárási adatoknak köszönhetően pillanatok alatt megtudható, hogy melyik starthelyek repülhetőek az adott pillanatban. A beszámolók írásának lehetősége által bárki megírhatja repülési élményeit fotókkal és repülési naplóval színesítve. A piacot használva könnyen adhatunk el vagy vehetünk siklóernyős felszereléseket, kiegészítőket. Az AirWolves siklóernyős portál összefog mindent ami a magyarországi és európai siklóernyőzéssel kapcsolatos.

Sport magazin hírek
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Krueger: a magyaroké a legjobb csapat és edzői stáb
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb -... Gergelics József, az MTI különtudósítója jelenti: Az amerikai születésű Krueger Cole, aki a drezdai Európa-bajnokságon debütált magyar színekben, nem véletlenül váltott országot, ugyanis elmondása szerint sehol nincsenek jobb körülmények, mint Magyarországon. "Ha szabadon választhatnék, hol szeretnék korcsolyázni, akkor is Magyarországot választanám. A magyaroké a...
Kovács Zsófia minden szeren erősebb gyakorlatokra készül
Kovács Zsófia minden szeren erősebb... Kovács Zsófia Európa-bajnoki ezüstérmes tornász minden szeren a tavalyinál...
Sportújságírócsúcs Budapesten világsztár sportolókkal
Sportújságírócsúcs Budapesten... Olimpiai és világbajnokok is jelen lesznek a Nemzetközi Sportújságíró...
Akrobatika, gumiasztal

Akrobatika, gumiasztal

A gumiasztal sportág 2000 óta része az olimpiai programnak. Ez is jelzi, hogy komolyabb dologról van itt szó, mint amire első hallásra gondolhatna az ember. Ez a különösen jó koordinációt igénylő sportág itthon fiatal, mindössze 10 éves, de az alapjai egészen az 1930-as évekig nyúlnak vissza. Azt mondanám, hogy leginkább a szertorna robbanékony akrobatikusságának és a műugrás légies és kecses dinamikájának egy nagyon jól kombinált ötvözete. Persze itt is vannak fokozatok. Akik hobbiként, vagy kiegészítő sportágként űzik, azok sokat köszönhetnek a gumiasztal ügyesség- és állóképesség fejlesztő hatásának, ráadásul óriási buli, a súlytalanság és a repülés élménye! Akik pedig versenyzőként ismerik meg? Nos, ők egy csodálatos világba lépnek, ahol nincsenek határok és lehetetlen, de ezért természetesen kemény edzésmunkával adóznak...

Ama-Tőr Vívó klub

Ama-Tőr Vívó klub

Szabadidős vívóklub várja olyan hölgyek és urak jelentkezését 18-80 éves korig, akik szeretnék szabadidejükben a vívó sportot megismerni és művelni. A foglalkozásokat mester edzők vezetik. A vívás tanulása nem csak jó testgyakorlatul szolgál, hanem kellemes szórakozásul is, valamint öntudatot, bátorságot fejleszt és szoktat a józan, hidegvérű, átgondolt magatartásra, vereségben a lélekjelenlét fenntartására. Így eredménytől, kortól függetlenül hasznos tevékenység.

Aqua Magazin

Aqua Magazin

A 14 éves négyszeres kiteszörf világbajnok Gisela Pulindo Barcelona előtti bemutatóját és az új Telefonica Blue hajót párhuzamosan láthatták. A vitorlás már az idén rajtoló Volvo Ocean Race versenyre készül amely október 4-én rajtol Al ...

ATP Tennis Szövetség

ATP Tennis Szövetség

A tenisz ütős labdajáték, közkedvelt sport. Két változata van, az egyéni (két játékos játszik egymás ellen) és a páros (két-két játékos áll mindkét oldalon). A játék célja pályán tartani a labdát, lehetőleg úgy, hogy az ellenfél erre ne legyen képes. Ennek két módja lehetséges: olyan helyre helyezni a labdát a pályán, ahol az ellenfél már nem éri el, vagy erős, jól helyezett ütésekkel hibára kényszeríteni az ellenfelet. A játékos akkor hibázik, ha a pályán kívülre, vagy ha a hálóba üti a labdát. A teniszben vannak játékok (game) és játszmák (szett). Az, hogy mikor van vége a teniszmeccsnek, függhet a játékosok nemétől, a torna típusától (a nők csak két nyert szettig játszanak, a férfiak a nagy tornákon három nyert szettig), és a párosok játékszabályai is sok tekintetben különböznek. (Forrás: Wikipédia)

Bánkúti síközpont

Bánkúti síközpont

A bánkúti sícentrum Magyarország legnagyobb átlagmagasságú hegységében a Bükkben található, Miskolctól kb. 25 kilóméterre. Bánkút a hegység központjában helyezkedik el, hazánk egyik legmagasabb pontja mellett. Az 1890-es évekig a Fennsíkot, így Bánkútat is elsősorban vadászok, erdei munkások, bujdosók 'látogatták'. Az 1892-ben megalakult Miskolci Turista Egyesület volt az első természetjáró egylet a borsodi Bükk területén, de a példát követve egyre újabb és újabb szakosztályok alakultak. Megkezdődött a táj feltérképezése, a kirándulóközpontok, a turista utak kialakítása, jelölése. Gomba módra szaporodtak a turistaházak, 1931-ben már hét üzemelt a Bükkben. 1929. április 3-án Karai Aurél vezetésével megalakult a Diósgyőri Vasgyárban a Diósgyőri Bükk Osztály, mely alakuló közgyűlésén az alábbi célkitűzéseket fogalmazta meg: 'A Bükk közepén a Magyar Turista Egylet 40 éves jubileumára egy menedékházat akar építeni. Amennyiben a Magyar Turista Egyesület keres valakit, aki a menedékház felépítésében segítségre volna, ez a feladat az újonnan alakuló Diósgyőri Osztály segítségével nyerhetne megoldást. Kirándulások rendezésével a honismeret és a turista bajtársi szellem kimélyitése. A Bükk turista kultúrájának terjesztése, a bükki kincstári utak szabaddá tételével, azoknak színjelzéssel ellátása.'

Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség

Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség

A Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség hivatalos honlapja. A honlap fontosabb menüpontjai: hírek a szövetségről, közlemények, bajnokságok, csapatok, dokumentumok képtár, levelezés, archívum és szponzorok.

Hirdetés
Barlangi sportterápia

Barlangi sportterápia

A Barlangi Sportterápia programban krónikus légúti megbetegedéses gyermekek (és családjuk) vehetnek részt. Alsó korhatár 7 év. T úráinkon - barlangász túravezetők irányításával - a természetes barlangi járatokban kúszunk-mászunk több órán át. Ennek a korábban még nem alkalmazott terápiának a lényege, hogy az aktív sporttevékenység és a barlangi klíma gyógyító hatása együtt fokozottan érvényesül. Azok az asztmás gyerekek is képesek ebben a sportban részt venni, akiknek a fizikai terhelés problémát okoz. A gyermek fejlettségéhez, egészségi állapotáhozigazított rendszeres túrázás eseténkb. 15 alkalom után mutatkoznak a terápia eredményei: (1) a barlangi klímalégúttisztító, (2) a fizikai tevékenység kondíciójavító, (3) a közösségi sportban való sikeres részvétel pszichés hatásai.

Baseball: Reds Budapest

Baseball: Reds Budapest

2012 nyarán alakult meg egyesületünk. 2014. július 5-én, ünnepélyes keretek között átadásra került a Budapest Reds Baseball Sport Egyesület új baseball pályája Budapest XVIII. kerületében. Szeretettel várjuk a baseball sportág iránt érdeklődő gyerekek - fiatalok jelentkezését. Képzett edzők és egy jó csapat vár rátok! A baseball, alapvetően egyfajta grundjáték, a futball-hoz hasonlóan. Sokan amerikai sportként kezelik, holott a középkori Európa méta játéka volt az elődje. A Pál utcai fiúk is 'Kapós métát' játszottak.

Belga Vívószövetség

Belga Vívószövetség

A vívás technikai jellegű küzdősport. A küzdőtéren (páston) két versenyző vív egymással mérkőzést (asszót). A mérkőzés célja, hogy a versenyzők közül az egyik minél hamarabb elérje a megadott találatszámot (5, 15 találat, tus), így megnyerve az asszót. Amikor két vívó összeméri erejét, mindkettőnek az a célja, hogy az ellenfél érvényes testfelületén szúrással, a kardvívásnál szúrással vagy vágással találatot érjen el. Párbajtőrnél az egész testfelületen érvényes szúrni. Ugyanakkor arra is törekednek, hogy az ellenfél ne érjen el találatot. Vitás esetekben a fennálló szabályok alapján egy- vagy négytagú ítélkező bizottság (zsűri) dönti el, hogy ki kapja az érvényes találatot. A zsűri érdek nélküli, semleges tagokból áll, és kötelessége, hogy a mérkőző feleknek egyenlő esélyeket, feltételeket biztosítson. (Forrás: Wikipédia)

Bibarc Tünde Aqua Fitness Szeged

Bibarc Tünde Aqua Fitness Szeged

Edés közben szeretnéd megkímélni ízületeidet? Akkor az Aqua Fitness-t neked találták ki! A jó hangulatú és változatos óráknak köszönhetően, kíméletesen tudod erősíteni izomzatodat, javítani testtartásodat és közérzetedet. A speciális mozgásközegnek köszönhetően nem csak a nagyizmokat dolgoztatjuk meg, hanem a mély izmokat is egyaránt. Ne habozz, csatlakozz!

BLSZ hivatalos portál

BLSZ hivatalos portál

A magyar labdarúgás évszázados történetének sikerei, kimagasló tudású játékosai, edzői és sportvezetői a magyar történelem és kultúra részévé emelték a sportágat. A Magyar Labdarúgó Szövetség elkötelezett a sportág hagyományainak ápolása, művelőinek segítése mellett. A Magyar Labdarúgó Szövetség megismerteti és népszerűsíti a labdarúgó sportágat a gyermekek és ifjak körében; segíti és támogatja, hogy minél többen szenteljék szabadidejüket a labdarúgásnak; versenyeket szervez annak érdekében, hogy a labdarúgó sport magas színvonalú, szerethető legyen és nemzetközi sikereket érjen el. A Magyar Labdarúgó Szövetség elkötelezett, hogy a labdarúgásban, mint a legnépszerűbb sportágban a Fair Play szelleme érvényesüljön. Elkötelezett, hogy a labdarúgó mérkőzések ajándékozzák meg a nézőket a játék szórakoztató jellegével és a vetélkedés izgalmával.

Budapest-Bamako rally 2011. Bamako team

Budapest-Bamako rally 2011. Bamako team

A Budapest-Bamako és esetleg vissza egy hosszú veszélyes, szinte aszisztencia nélküli kaland és tájékozódási verseny. Nem vasárnapi autózás vagy uzsonna a Normafánál. Ez a verseny egy nagy buli, ahol esténként a tábortűznél hozzád hasonló őrültekkel oszthatod meg élményeidet és ennivalódat. A Bamacool csapat most itt lesz és leküzdi a távot.

Budapesti Honvéd Sport Egyesület Szinkronúszó Szakosztá

Budapesti Honvéd Sport Egyesület Szinkronúszó Szakosztá

Magyarországon a szinkronúszással többször próbálkoztak, de az igazi versenysporttal csak 1990-ben 15 hallgató ismerkedhetett meg. Ez a Magyar Testnevelési Egyetem Továbbképző Intézete által szervezett és az Olimpiai Bizottság segítségével rendezett tanfolyam keretében történt. Két éven keresztül egy lelkes kis csapat bemutatókat vállalt, majd közülük ketten gyerekekkel is elkezdtek foglalkozni. A Testnevelési Egyetem adott otthont hétvégenként az egyik csoportnak. Ebből a csoportból alakult a Budapesti Honvéd Sport Egyesület Úszó szakosztályának tagjaként a Szinkronúszó alszakosztály. 1993-ban megalakult a Magyar Szinkronúszó Szövetség, aminek ez a szakosztály is tagja lett. Több évig a BHSE hétvégi edzéslehetőséget biztosított a lányoknak. Az évek során a Szakosztály létszáma megnövekedett, több korosztályban is szükségessé vált a gyerekek külön edzése. A margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában és a Kondorosi Úti Uszodában kezdődtek meg a korosztályos edzések. Az évek során több Országos Bajnokságot és nemzetközi versenyt is nyert csapatunk a különböző korosztályokban. A nemzeti korosztályos válogatottnak több tagja is a BHSE versenyzői közül került ki...

Budapesti Kosárlabdázók

Budapesti Kosárlabdázók

A kosárlabda egyik ősnek tekinthető labdajátékot az amerikai bennszülöttek játszották. A maják és az aztékok változatában egy falra erősített fém gyűrűn kellett átütni a csapattagoknak egy golyót. A maják játéka kegyetlen volt: a vesztes csapatot feláldozták az isteneknek... A kosárlabdához hasonló játékokat már évszázadok óta játszanak; a legrégebbi ismert változata a pok-ta-pok, amelyet 3000 évvel ezelőtt a mexikói olmékok játszottak. A mai játékot 1891-ben alapította ki a kanadai Dr. James Naismith - az USA-beli YMCA iskolában (Massachussets). Célja az volt, hogy felkeltse tanítványai érdeklődését a sport iránt. 'A véletlen segített: egy, a terem sarkában álló őszibarackos kosárba dobta a labdát, amikor hivatták. Visszatérve látta, hogy tanítványai az unalmas gyakorlatok helyett a kosárba való dobálással próbálkoznak. Megtetszett neki az ötlet, és két héten belül elkészült a játék tervezete.' (Forrás: Wikipédia)

Tuti menü