Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sport linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Budapesti - Európai [2. oldal]
részletek »

Sport képes leírás: Budapesti - Európai [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: sport.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 153 db
Budapesti Vizilabda Szövetség

Budapesti Vizilabda Szövetség

A Szövetség Budapest és Pest megye területén irányítja, szervezi és ellenőrzi a sportágban folyó tevékenységet, közreműködik a sporttörvényben és az egyéb jogszabályokban meghatározott állami és budapesti sportfeladatok ellátásában, képviseli sportágának és tagjainak érdekeit.

Budopest Magazin

Budopest Magazin

Naponta frissülő hírek, videók és képgalériák a Küzdősportok világából. Ökölvívás, Profi boksz, Karate, MMA, Judo, Birkózás, Kempo, Kung-fu és még sok más küzdősport és harcművészeti stílus egy helyen. Beszámolók hazai és külföldi versenyekről, és versenyzőkről. Edzőtábor ajánlók és beszámolók. Az oldal fennállása óta törekszik az egyedi hírek és különlegességek bemutatására, olvasói részére. Reméljük, minél többen megtalálják nálunk a számításukat a több száz cikk között válogatva, és ha kedvet kapott a sporthoz webshopunkban biztosan megtalálja a megfelelő felszerelést.

CAF (Afrikai Labdarúgó Szövetség)

CAF (Afrikai Labdarúgó Szövetség)

A CAF az az afrikai futball irányító szervezete, melyet 1957-ben alapítottak. Az alapító tagok Egyiptom, Szudán, Etiópia és Dél-Afrika voltak. A szervezetnek jelenleg 53 tagja van, a székhelye egyiptomban található.

Sport magazin hírek
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Krueger: a magyaroké a legjobb csapat és edzői stáb
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb -... Gergelics József, az MTI különtudósítója jelenti: Az amerikai születésű Krueger Cole, aki a drezdai Európa-bajnokságon debütált magyar színekben, nem véletlenül váltott országot, ugyanis elmondása szerint sehol nincsenek jobb körülmények, mint Magyarországon. "Ha szabadon választhatnék, hol szeretnék korcsolyázni, akkor is Magyarországot választanám. A magyaroké a...
Kovács Zsófia minden szeren erősebb gyakorlatokra készül
Kovács Zsófia minden szeren erősebb... Kovács Zsófia Európa-bajnoki ezüstérmes tornász minden szeren a tavalyinál...
Sportújságírócsúcs Budapesten világsztár sportolókkal
Sportújságírócsúcs Budapesten... Olimpiai és világbajnokok is jelen lesznek a Nemzetközi Sportújságíró...
Concacaf - Konföderációs Kupa

Concacaf - Konföderációs Kupa

A Concacaf 1961-ben alakult a Közép-Amerika és a karibi térség labdarúgó szövettségeinek összefonódásából. Jelenleg 40 nemzeti szövetség tartozik a szervezethez. A Concacaf szervezi meg a versenyeket a négy éves ciklusban az egész régióban.

Csongrád Megyei Kosárlabda

Csongrád Megyei Kosárlabda

A kosárlabda az egyik legősibb sportág, már a Maják és az Aztékok idejében is játszották. A Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség honlapján a szövetség híreiről, eseményeiről, csapatairól, játékosairól és elérhetőségeiről olvashatnak a látogatók.

Danubius Nemzeti Hajós Egylet

Danubius Nemzeti Hajós Egylet

Az evezés versenyszinten nagyon kemény sport; ha a különbözo sportokat az adott sebesség eléréséhez szükséges energiabefektetés alapján rangsoroljuk, az evezés a második helyen áll a listán, a sífutás mögött (a sífutás egyébként az evezés egyik legjobb téli kiegészito sportja). Felmérések szerint az evezosök vérében mérheto a legmagasabb tejsav-szint egy-egy verseny során, ami azt jelenti, hogy ez a sport a legfájdalmasabb a vilagon.

Debreceni Golf Klub

Debreceni Golf Klub

Magyarországon a golf ősbemutatóját 1902-ben gróf Andrássy Géza tartotta a Lóverseny-pályán. Az első pálya a szlovákiai Tátralomnicon épült és az első verseny is itt zajlott 1909-ben. A pálya építője Lauber Dezső volt, a Magyar Olimpia Bizottság titkára és későbbi sokszoros magyar golfbajnok. Az első magyar golfklub 1911-ben alakult meg Budapesten. Tagjai a rendkívül szép fekvésű és nagyon nehéznek számító Széchenyi-hegyi pályán játszottak az 1920-as évektől kezdve. A nemzetközi golfsport akkori kiválósága, az azóta legendává vált Bobby Jones is megfordult ezen a pályán. A magyarok sztárjátékosa, Lauber Dezső a Münchenben rendezett, annak idején Európa egyik legrangosabbjának számító kupát háromszor is megnyerte, Gyurkovics Bélával és Kovács Jenővel pedig a kontinens egyik legjobb férfi csapatát alkották. Szlávy Béláné tizenkilencszeres magyar, valamint osztrák, cseh és német bajnok volt 1920. és 1944. között, 1926-ban Európa legjobbjának kiáltották ki, a világon pedig az ötödik legjobb női játékosként jegyezték...

Dél-Afrika vízilabda szövetség

Dél-Afrika vízilabda szövetség

A vízilabda vagy régebbi elnevezéssel vízipóló labdajáték, melyet két, 7-7 fős csapat (hat mezőnyjátékos + egy kapus) vív egymás ellen egy medencében. A mérkőzésen résztvevő csapatban összesen 14 játékos lehet, egyszerre a medencében azonban hét játékos tartózkodhat. A medencetérben a két vízilabdacsapat (2×14 játékos), a két csapat edzője (esetenként egy segédedző) tartózkodhat. (Forrás: Wikipédia)

Dobogókő síközpont

Dobogókő síközpont

Dobogókő üdülőtelepülés Komárom-Esztergom és Pest megye határán, Budapesttől 25 km-re, észak-nyugati irányban található. Nevét a Visegrádi-hegység és a Dunakanyar legmagasabb csúcsáról, a 699 m magas Dobogó-kőről kapta. A Pilisszentkereszthez tartozó településrész állandó lakosainak száma 133 fő.

Hirdetés
DuEn Rally oldala

DuEn Rally oldala

DuEn Rally oldala - Rallyongók lapja. Mindig friss hírek DuEn Rallyról. Az oldal főbb témakörei: blog, versenyek, fotóalbum, videók és fórum. A honlapon ajánlót is kaphattok az elkövetkezendő versenyekről.

Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztály

Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztály

A kajak-kenu sport elkezdését 9-10 éves gyerekeknek ajánljuk, ők már biztonságosan elbírják a hajókat. Sportágunk nem csak az egyéni versenyzésről szól, aki társaságban jobban szeret sportolni a páros és négyes kajakozást-kenuzást is választhatja. A sport elkezdéséhez szükségesnek tartjuk a megfelelő úszás tudás elsajátítását, annak ellenére, hogy a vízen a gyerekeknek kötelező a mentőmellény használata. Az edzők motorcsónakból irányítják a vízi edzéseket, emellett alkalmazunk más sportolási tevékenységeket is: futás, foci, túrázás, kerékpározás, gimnasztika, erőfejlesztés, úszás, tanmedencézés. Az edzések a nagy Duna partján lévő csónakházban zajlanak, nagyon szép környezetben. A sportolók mindemellett megismerhetik a Duna és környékének élővilágát, valamint megtanulják, hogyan vigyázzanak a környezetükre. Szakosztályunkban rendszeresen szervezünk túrákat, ahol igazi közösséggé kovácsolódnak sportolóink. Szeretnénk minél több fiatallal megismertetni ezt a szép sportágat. Az, aki megszereti a vizet és a kajakozást-kenuzást, szinte egész életében folytathatja ezt a tevékenységet. Szakosztályunkhoz jelenleg is sok idősebb volt versenyző jár le edzeni és versenyezni...

EHF - Európai Kézilabda Szövetség

EHF - Európai Kézilabda Szövetség

Az Európai Kézilabda Szövetség (European Handball Federation; EHF) a kézilabda európai ügyeiért felelős szerv, amelynek 48 európai nemzet tagja. Egyike a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) öt kontinens-szervezetének. 1991. november 17-én alapították Berlinben, székhelye Bécs. Jelenleg norvég elnöke van, Tor Lian személyében. Az EHF szervezi a kétévenként megrendezésre kerülő férfi- és női kézilabda-Európa-bajnokságot, amelyet mindig az egyik előre kiválasztott tagállam rendez. (Forrás: Wikipédia)

Érd Baseball és Softball Club

Érd Baseball és Softball Club

Az érdi baseball kezdete: 2002-ben érlelődött meg az elhatározásom, hogy Érden baseball programot indítsak. Gyermekeim Magyarországon nőttek fel és magyar iskolákba jártak. Úgy éreztem, hogy a gyerekek számára kevés lehetőség adódik arra, hogy csapatsportokban vegyenek részt. Magyarországon a fő csapatsport a labdarúgás, de gyakran ez is csak fiúk számára. A versenyszerű hozzáállás miatt a játéklehetőség gyakran csak azok számára lehetséges, akik kitűnnek a sportban. Fellelkesített az, hogy Magyarországon egyre növekvő érdeklődés mutatkozott meg más csapatsportok iránt is. Olyan amerikai lévén, aki már hat éves kora óta baseballozott, kötelezettségemnek éreztem, hogy itt Érden is megismertessem a nagyközönséggel a baseballt, mint sportágat.

Érdi Vívó Sport Club

Érdi Vívó Sport Club

Az Érdi Vívó Sport Club hivatalos honlapja. Hírek, eseménynaptár, csapat és letöltések. 'A vívás ad valamilyen pluszt, ami túlmenően azon, hogy szép sport, mentálisan és szellemileg is kielégülést okoz.'

Eurocup kosárlabda

Eurocup kosárlabda

A kosárlabda egy olyan labdajáték, melyet két öt főből álló csapat játszik. A játékosok célja, hogy a labdát az ellenfél csapatának kosarába dobják, illetve megakadályozzák ugyanebben a másik csapatot. A játéknak nemzetközileg elfogadott szabályai vannak, de ezeknek a szabályoknak több eltérő ága létezik kontinensek, korcsoportok és nemek szerint. (Forrás: Wikipédia)

Euroleague kosárlabda sport

Euroleague kosárlabda sport

A kosárlabda egy labdajáték, melynek során két öt főből álló csapat játszik egymás ellen. A pálya a nemzetközi játékokon 28 x 15 méter méretű. Ez az egyik legősibb sportág, már több ezer évvel ezelőtt is játszották.

Európai Vívószövetség

Európai Vívószövetség

A vívás hagyományosan lovagias sport is, éppen ezért az etikettnek mind a mai napig fontos szerepe van a mérkőzéseknél. Minden asszó megkezdése előtt a vívók fölemelt fegyverrel tisztelegnek az ellenfélnek, a bírónak és a közönségnek. A csörte befejeztével fegyvertelen kézzel való kézfogással köszönik meg egymásnak a küzdelmet. Mind a tisztelgés, mind pedig az asszó végén a kézfogás elmulasztása súlyos fegyelmi vétségnek számít, mely a versenyből való kizárást vonja maga után. (Forrás: Wikipédia)

Tuti menü