Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kézilabda képes leírás - Sport.tlap.hu
részletek »

Kézilabda - Sport.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sport.tlap.hu » Kézilabda
Keresés
Találatok száma - 5 db
EHF - Európai Kézilabda Szövetség

EHF - Európai Kézilabda Szövetség

Az Európai Kézilabda Szövetség (European Handball Federation; EHF) a kézilabda európai ügyeiért felelős szerv, amelynek 48 európai nemzet tagja. Egyike a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) öt kontinens-szervezetének. 1991. november 17-én alapították Berlinben, székhelye Bécs. Jelenleg norvég elnöke van, Tor Lian személyében. Az EHF szervezi a kétévenként megrendezésre kerülő férfi- és női kézilabda-Európa-bajnokságot, amelyet mindig az egyik előre kiválasztott tagállam rendez. (Forrás: Wikipédia)

IHF- Nemzetközi Kézilabda Szövetség

IHF- Nemzetközi Kézilabda Szövetség

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (International Handball Federation; IHF) a kézilabda sportág legfőbb nemzetközi szervezete. Az 1946. július 11-én alapított szervezet székhelye Svájcban, Bázelben található. Az IHF elnöke jelenleg az egyiptomi Dr. Hassan Mustafa. Ez a szervezet írja ki a kétévenként megrendezeésre kerülő férfi- és női kézilabda-világbajnokságot. A legutóbbi férfi világbajnokság győztese Németország lett, a nőknél pedig az orosz csapat a címvédő. (Forrás: Wikipédia)

Kézilabda hírek

Kézilabda hírek

Kézilabda hírek percekészen a Budapest Bank támogatásával. Híroldal a kézilabda sport rajongóinak. Videók, tudósítások, átigazolások percről percre. A Magyar kézlabdacsapatok bemutatása és legutóbbi eredményei.

Sport magazin hírek
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Krueger: a magyaroké a legjobb csapat és edzői stáb
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb -... Gergelics József, az MTI különtudósítója jelenti: Az amerikai születésű Krueger Cole, aki a drezdai Európa-bajnokságon debütált magyar színekben, nem véletlenül váltott országot, ugyanis elmondása szerint sehol nincsenek jobb körülmények, mint Magyarországon. "Ha szabadon választhatnék, hol szeretnék korcsolyázni, akkor is Magyarországot választanám. A magyaroké a...
Kovács Zsófia minden szeren erősebb gyakorlatokra készül
Kovács Zsófia minden szeren erősebb... Kovács Zsófia Európa-bajnoki ezüstérmes tornász minden szeren a tavalyinál...
Sportújságírócsúcs Budapesten világsztár sportolókkal
Sportújságírócsúcs Budapesten... Olimpiai és világbajnokok is jelen lesznek a Nemzetközi Sportújságíró...
MKB Veszrpém KC hírek

MKB Veszrpém KC hírek

A veszprémi Napló napilap hírei az MKB Veszprém KC csapatáról. Hírek, a mérkőzések eredményei, riportok a játékosokkal és az edzővel, képes és videós beszámolók. Veszprémben régi hagyományai voltak a kézilabdasportnak, a Bakony Vegyész TC női gárdája 1970-ben a vidéki együttesek közül elsőként nyert bajnoki címet. A sportegyesület a Veszprém Megyei Állami Építőipari Vállalat (VÁÉV) szárnyai alatt Veszprémi Építők néven alakult meg 1977-ben, miután a városban politikai döntés született, amely azt szorgalmazta, hogy az NB II-ből kiesett BVTC férfi szakosztályát átvegye a VÁÉV.

Váci Kézilabda Sport Egyesület

Váci Kézilabda Sport Egyesület

A váci férfi kézilabdázás a felszabadulás után az 1947-48-as esztendőben indult nagypályán. Maga a sportág a budapesti felsőkereskedelmi iskolák tanulói által jutott városunkba. A játék szervezője Lehőcz János a Váci Reménység atlétája. Az első kézilabdások atlétákból és labdarúgókból kerülnek ki. 1948 május elsején megalakult a VDTK, a Váci Dolgozók Testedző Köre, az első edző Lehőcz János. Az első NB II-es bajnoki mérkőzés 1949 október 1.-én a P.Vasas ellen 7:6-os vereséggel. Vácott a nagypályás kézilabda csak néhány esztendőt élt 1948-tól 1953-ig. A váci nagypályás játék 1953-ra megszűnik, kiszorítja a közben népszerűbbé vált kispályás játék. A megszűnésben szerepet játszik egy új rendelkezés is: 1953-tól a kézilabda szövetség előírja, hogy egy játékos csak kis- vagy nagypályán szerepelhet. A váci vezetőség és a játékosok a kispályát választják. Az egyesület neve is változik, Váci Vörös Lobogó SK lesz. Gombamód szaporodnak a csapatok, csaknem minden gyárnak, intézménynek és iskolának alakult csapata...

Tuti menü