Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Para Erőemelő Magyar Bajnokságot rendeztek november második hétvégéjén Budakeszin. Ozy révén a sportág egyik fellegvárának tekinthető városunk. - Sport magazin
részletek »

A sportolásban mindenki győztes - videó

Sport Magazin. Korhatárra, nemre vagy éppen sportágra való tekintet nélkül elhozzuk az sporteredményeket, tudósításokat, riportokat, tőlünk telhetően naprakészen beleássuk magunkat a sportba.
Sport magazin
Itt vagy: Sport magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A sportolásban mindenki győztes - videó
A sportolásban mindenki győztes - videó
Para Erőemelő Magyar Bajnokságot rendeztek november második hétvégéjén Budakeszin. Ozy révén a sportág egyik fellegvárának tekinthető városunk.
Dr. Csutorááné dr. Győri Ottilia polgármester asszony köszöntötte a résztvevőket. Budakeszin hagyománya van az erőemelő sportnak, köszönhetően Szabó Ozor Jánosnak, Ozynak. Mindenki azért jött ide, hogy nyerjen. A sportolásban mindenki győztes, hiszen ha csak saját magát győzi le, ha saját korlátait lépi át, már győztesnek tekinthető.

A megnyitó beszéd végén Jurij Vlaszov, szovjet súlyemelő-világbajnoktól idézett egy ide illő gondolatot: ...Hirtelen minden elcsendesedett. (...) Olyan, mintha egy hatalmas erejű fénynyaláb járná át a tested. E percben meggyőződéssel hiszed, végtelen erők birtokán vagy. Nincs nagyszerűbb az életben, mint ez a fehéren izzó pillanat, és hajlandó vagy újból, akár évekig is dolgozni, hogy ezt újra megízleld.
Sok sikert és örömet kívánva fejezte be a beszédét a polgármester asszony.
Hirdetés

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke elmondta: Nyugodt vagyok, itt, Budakeszin jó helyen van ez a sportág. Ozy szépen szervezi és kézben tartja a dolgokat. Sok segítséget kapnak a város vezetésétől. Köszönet érte a városunk első emberének.

Szabó Ozor János, Ozy őszinte lelkesedéssel beszélt a sportágról. Kemény, őszinte munka folyik ebben a sportágban. Heti 3 edzéssel készülünk. Minőséget szeretnének hozni, reméljük hogy ez az eredményekben is meg fog mutatkozni. Ozy egyébként 4-szeres világbajnok, 21 éve edző. Fantasztikus érzés tanítványaimat látni a dobogó legfelső fokán - nyilatkozta.

Ezután két ajándékot nyújtott át: az egyiket a polgármester asszonynak, megköszönve a sok segítséget, illetve Csaba Attilának, a Magyar Szkander Szövetség elnökének.

Érdekes színfoltja volt a rendezvénynek Kasza László (Papa), aki szintén világbajnok. Fejben kell megcsinálni mindent, nemcsak az erő számít - mondja el hitvallását a veterán sportoló. Nekem ez az életem, 72(!) évesen nem akarok lemaradni a fiataloktól.

Szabó Tibor Mihály / Budakeszi Hírmondó
- ÖS -
Power Station Erőemelő Magyar Bajnokság
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Para Erőemelő Magyar Bajnokság, Budakeszi
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-11-19 07:57:23
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü