Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egy igazi sport csemegével, az u19-es férfi kézilabda világbajnokságról adunk hírt, amelyet Budaörsön és Érden rendeznek meg. A következő két hétben igyekszünk azon az úton végigkísérni a ma - Sport magazin
részletek »

Elkezdődött az U19 férfi kézilabda-vb - videó

Sport Magazin. Korhatárra, nemre vagy éppen sportágra való tekintet nélkül elhozzuk az sporteredményeket, tudósításokat, riportokat, tőlünk telhetően naprakészen beleássuk magunkat a sportba.
Sport magazin
Itt vagy: Sport magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Elkezdődött az U19 férfi kézilabda-vb - videó
Elkezdődött az U19 férfi kézilabda-vb - videó
Egy igazi sport csemegével, az u19-es férfi kézilabda világbajnokságról adunk hírt, amelyet Budaörsön és Érden rendeznek meg. A következő két hétben igyekszünk azon az úton végigkísérni a magyar válogatottat, amely remélhetőleg a bajnoki cím elnyeréséhez vezet. Ezt a ziccert kár lenne kihagyni.
A korosztályos kézilabda világbajnokság nemcsak a játékosoknak nyújt lehetőséget arra, hogy bemutathassák azt, hogy mire képesek, hanem a szervező országnak és a küzdelmeknek otthont adó városoknak is kiváló alakalom arra, hogy a világ szinte minden tájára eljuttathassák üzenetüket.
Ezt tette Kiss Csaba helyettes államtitkár is, aki az u19-es világbajnokság megnyitórendezvényén emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy Magyarország egy igazi sportnagyhatalom. Ezt kővetően a helyettes államtitkár átadta, azaz világbajnokság hevében tovább passzolta a labdát a mérkőzéseknek otthont adó város polgármesterének, Wittinghoff Tamásnak, aki szintén a világbajnokság hevében rendkívül sportszerű gesztussal élt érdi kollegája, T. Mészáros András felé.
Hirdetés

Mielőtt a jövő legendái elfoglalták a kézilabdapályát, az ünnepélyes megnyitón, a terep világhírű magyar csapatoké volt a terep: a Face Team külön a kézilabda rajongóknak készült akrobatikus sportszínházzal, majd a Freelusion 3 dimenziós tánc show-val szórakoztatta a nézőket. Ezután a Vivace táncegyüttes gyönyörű lányai következtek, akik szintén elbűvölték a jelenlévőket.
És nem létezik világbajnokság hivatalos dal nélkül. Kovács Áron és a Káosz Központ előadta a fülbemászó Legenda leszek című számot.

Majd következett a várva várt nyitómérkőzés, ahol az U19-es magyar kézilabda-válogatott Venezuela ellen mérhette össze erejét. A papírforma szerint borítékolva volt a hazai győzelem, mert a magyar fiúk taktikailag és fizikailag is a bajnokság egyik legerősebb alakulatának számít, ezt Izidoro Martinez, a spanyolok szövetségi kapitánya is megerősítette a Buda Környéki Televíziónak, de nem érdemes megfeledkezni a latin amerikai ország csodafegyveréről José PALACIOS-ról sem, akit a nyitómeccs félidejében már le akart igazolni a Vác csapata. A mérkőzés előtt Kovács Péterrel, a magyar szövetségi kapitánnyal beszélgettünk, akinek az önéletrajzából érdemes kiemelni, hogy 2001-ben ezüstéremig vezette a Görbicz Anita fémjelezte korosztályos női válogatottat.

Budakeszi Hírmondó

Videó: Buda Környéki Televízió, Sportklub Tv
Fotó: handballhungary2013.com
- ÖS -
Elkezdődött az U19 férfi kézilabda-vb
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - U19, férfi kézilabda-vb, világbajnokság
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-08-15 08:08:18
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü