Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az első hely és a továbbjutás a célja a DVTK Jegesmedvék csapatának, amely péntektől vasárnapig látja vendégül a lett, a szlovén és a spanyol bajnokot a jégkorong Kontinentális Kupa első - Sport magazin
részletek »

Jégkorong Kontinentális Kupa - A továbbjutás a házigazda DVTK célja

Sport Magazin. Korhatárra, nemre vagy éppen sportágra való tekintet nélkül elhozzuk az sporteredményeket, tudósításokat, riportokat, tőlünk telhetően naprakészen beleássuk magunkat a sportba.
Sport magazin
Itt vagy: Sport magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Jégkorong Kontinentális Kupa - A továbbjutás a házigazda DVTK célja
Jégkorong Kontinentális Kupa - A továbbjutás a házigazda DVTK célja
A kép illusztráció
Az első hely és a továbbjutás a célja a DVTK Jegesmedvék csapatának, amely péntektől vasárnapig látja vendégül a lett, a szlovén és a spanyol bajnokot a jégkorong Kontinentális Kupa első csoportkörében.
A magyar klub hétfői sajtótájékoztatóján Egri István elnök arról beszélt, hogy ilyen rangos klubtornát még nem rendeztek Miskolcon, ám a helyi jégcsarnok elmúlt kilenc éve alatt számos olyan eseménynek - válogatott mérkőzéseknek, nemzetközi tornáknak - adtak otthont, melyeken a szervezőgárda megszerezte a mostani rendezvény lebonyolításához szükséges tapasztalatot. Hozzátette, bízik benne, hogy látványos és jó mérkőzéseket játszanak majd a három nap során, és sok szurkoló látogat ki.

Mayer Péter, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője szerint az a legfontosabb, hogy tanítványai a saját játékukat minél eredményesebben valósítsák meg, ugyanakkor - a klub honlapjának beszámolója szerint - azt is jelezte, hogy igyekeztek minden ellenfélről videofelvételeket beszerezni. Úgy vélte, ha együttese azt az arcát mutatja majd, melyet a hétvégi bajnoki fordulóban a MAC ellen, akkor van esélye az első hely megszerzésére.
Hirdetés

A szakember megjegyezte azt is, hogy az első két napon játszanak a két legerősebb ellenféllel, a lett Mogo Rigával és a szlovén Acroni Jesenicével, de a spanyol bajnok CH Jacát sem becsülik le. Mint mondta a felkészülési programot úgy állították össze, hogy a játékosok a torna során a legjobb formában legyenek mind fizikálisan, mind mentálisan. A csapatnak pedig óriási erőt adhat a fanatikus miskolci szurkolótábor.

A hátvéd Gőz Balázs tagja volt annak a miskolci együttesnek, amely 2012. októberében első alkalommal mutatkozott be ebben a versenysorozatban. Szerinte a torna extra kihívás minden játékosnak, és nem is lehet más a céljuk, mint megnyerni mind a három mérkőzést, ezzel pedig továbbjutni a csoportból.

A második számú európai kupasorozatban jelenleg még 14 csapat érdekelt, közülük nyolcan két négyes csoportban küzdenek majd most a hétvégén. Mindkét kvartettből az elsők jutnak tovább, s csatlakoznak a második csoportkörben biztosan érdekelt hat együtteshez.

A miskolci kvartettből továbbjutó gárda november 22-24-én az olaszországi Asiagóban a helyi klub, valamint a kazah Jertisz Pavlodar és a dán Herning Blue Fox ellen szerepelhet.

A tychyi csoportban a rendező lengyelek csapata mellett a román Dunarea Galati, a CSZKA Szófia és a brit Coventry Blaze játszik. Innen az első helyezett Franciaországban a házigazda Rouen Dragons, az ukrán HK Kremencsuk és a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk csapataival mérkőzik novemberben.

A második csoportkör két-két legjobbja találkozik majd a január 8-10-i négyes döntőben, amelynek helyszínét később jelölik ki.

A program:
péntek:
Acroni Jesenice (szlovén)-CH Jaca (spanyol) 15.30
DVTK Jegesmedvék-Mogo Riga (lett) 19.00
szombat:
Mogo Riga-CH Jaca 15.30
Acroni Jesenice-DVTK Jegesmedvék 19.00
vasárnap:
Mogo Riga-Acroni Jesenice 15.30
CH Jaca-DVTK Jegesmedvék 19.00
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Jégkorong, Kontinentális Kupa, DVTK Jegesmedvék
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2015-10-19 11:44:35
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü