Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az egyik mérkőzés végeredményét döntően befolyásoló hiba miatt a folytatásban nem használják a videóbírót a dániai női kézilabda-világbajnokságon. - Sport magazin
részletek »

Női kézilabda-vb - A továbbiakban nem használják a videóbírót

Sport Magazin. Korhatárra, nemre vagy éppen sportágra való tekintet nélkül elhozzuk az sporteredményeket, tudósításokat, riportokat, tőlünk telhetően naprakészen beleássuk magunkat a sportba.
Sport magazin
Itt vagy: Sport magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Női kézilabda-vb - A továbbiakban nem használják a videóbírót
Női kézilabda-vb - A továbbiakban nem használják a videóbírót
Az egyik mérkőzés végeredményét döntően befolyásoló hiba miatt a folytatásban nem használják a videóbírót a dániai női kézilabda-világbajnokságon.
A nemzetközi szövetség (IHF) honlapján kedden megjelent közlemény emlékeztet arra, hogy a hétfői Koreai Köztársaság-Franciaország (22-22) találkozó 17. percében, Ju Hjun Dzsi lövése után videóbírót alkalmaztak annak megállapítására, hogy a labda teljes terjedelmével a gólvonal mögé került-e.

A zsűri a felvétel megtekintése után nem ítélt gólt, de a meccs után kiderült, hogy a rendszer nem a teljes jelenetet játszotta vissza, csak a végét, amikor a labda másodszor pattant a kapufáról a gólvonalra. Ekkor a labda valóban nem volt bent, ezt megelőzően viszont igen.
Hirdetés

Az IHF elismerte a hibát és úgy döntött, hogy a szóban forgó mérkőzésen tevékenykedő játékvezetők és zsűritagok a világbajnokság további részében már nem kapnak feladatot. A közlemény kiemeli, hogy a videóbírót sikeresen alkalmazták a katari férfi vb-n, de a hétfői eset miatt a dániai torna folytatásában nem fogják alkalmazni, mert nem zárható ki teljes mértékig a hiba lehetősége.

Mindezek ellenére - a szabályok értelmében - a koreai csapat nem óvhatja meg a meccs végeredményt.

A nemzetközi szövetség továbbra is fontosnak tartja a játékvezetők munkájának technikai támogatását, de álláspontjuk szerint a jelenlegi rendszer további fejlesztésre, pontosításra szorul.


A C csoportban Franciaország egy győzelemmel és egy döntetlennel a második, Dél-Korea két döntetlennel a negyedik helyen áll. Az A csoportot két győzelemmel vezető magyar válogatott kedden (ma) 18.30 órától Montenegróval játszik.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Női kézilabda-vb, világbajnokság, videóbíró
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2015-12-08 15:05:06
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü