Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
2012. július 29-én a Landgut Cobenzl biogazdaságában ismét alacsonyan szállnak a gumicsizmák. A parasztgolf-bajnokság idén is könnyed kikapcsolódást ígér a természetközeli sportélményre vágyóknak. - Sport magazin
részletek »

Parasztgolf-bajnokság - alacsonyan szállnak a gumicsizmák Bécsben

Sport Magazin. Korhatárra, nemre vagy éppen sportágra való tekintet nélkül elhozzuk az sporteredményeket, tudósításokat, riportokat, tőlünk telhetően naprakészen beleássuk magunkat a sportba.
Sport magazin
Itt vagy: Sport magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Parasztgolf-bajnokság - alacsonyan szállnak a gumicsizmák Bécsben
Parasztgolf-bajnokság - alacsonyan szállnak a gumicsizmák Bécsben
2012. július 29-én a Landgut Cobenzl biogazdaságában ismét alacsonyan szállnak a gumicsizmák. A parasztgolf-bajnokság idén is könnyed kikapcsolódást ígér a természetközeli sportélményre vágyóknak.
Ennek a különös ügyességi játéknak nem a labda és az ütő az elengedhetetlen kellékei, mint a hagyományos golfnak, hanem gumicsizma, illetve különböző kerti szerszámok és eszközök. A parasztgolf lényege ugyanis nem más, mint a célbadobás. Gumicsizmát kell kézzel minél messzebbre hajítani, illetve adott számú célba - talicskába, vödörbe, szalmabálára - minél pontosabban bedobni. Különösebb előismeretekre tehát nincs szükség, bárki benevezhet.

A parasztgolf tökéletesen illik biogazdaságunk profiljába itt a Cobenzl birtokon. Ez a sportág remek lehetőséget kínál arra, hogy erősítsük az ifjak és örökifjak környezettudatosságát és kreativitását, valamint felkeltsük érdeklődésüket a biogazdálkodás iránt. - nyilatkozta Herbert Veit, a Landgut Cobenzl biogazdája.
Hirdetés

Aki többet szeretne megtudni erről a játékról, az egyes kerti szerszámokról, esetleg érdekli, hogy a gumicsizma-golfot miért döntően biogazdaságok területén űzik, annak oktatást is kínálnak a Landgut Cobenzl pályáján. Sikeres elméleti és gyakorlati vizsgák után pedig egy parasztgolf-bizonyítvány büszke tulajdonosaként térhet haza.

Ezen kívül a Parasztgolf-Szövetség nemcsak profiknak, hanem cégeknek, családoknak és egyesületeknek is rendez versenyeket a birtokon. A csapatszellem erősítésén túl a legjobb találati pontosságot elérő résztvevők rögtön be is nevezhetnek a következő hivatalos bajnokságra.

http://www.landgutcobenzl.at
http://www.bauerngolf.at/
Was ist Bauerngolf?
(c) Christian Houdek/PID, (c) Landgut Cobenzl
(c) Christian Houdek/PID, (c) Landgut Cobenzl
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - bécs, parasztgolf-bajnokság
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-07-25 19:00:08
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü