Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sike András olimpiai bajnok birkózó nevét vette fel a mintegy 25 millió forintból megújult Egri Városi Sportiskola birkózócsarnoka. - Sport magazin
részletek »

Sike András nevét vette fel a megújult egri birkózócsarnok

Sport Magazin. Korhatárra, nemre vagy éppen sportágra való tekintet nélkül elhozzuk az sporteredményeket, tudósításokat, riportokat, tőlünk telhetően naprakészen beleássuk magunkat a sportba.
Sport magazin
Itt vagy: Sport magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Sike András nevét vette fel a megújult egri birkózócsarnok
Sike András nevét vette fel a megújult egri birkózócsarnok
Sike András olimpiai bajnok birkózó nevét vette fel a mintegy 25 millió forintból megújult Egri Városi Sportiskola birkózócsarnoka.
A hevesi megyeszékhelyen tartott szerdai névadó ünnepségen Martonné Adler Ildikó alpolgármester úgy fogalmazott, hogy az egri birkózósport nagy hagyományokkal rendelkezik: generációk sora tanulta ebben a létesítményben a küzdelmet.

"Egri fiatalok százai vettek itt leckét kitartásból, türelemből, akaratból és sajátították el a tudást, hogy miként kell önmagunkat újra és újra legyőzni"
- mondta. Hozzátette: a helyi szakmai munka nagy elismerése, hogy a sportágfejlesztési koncepcióban Eger régióközpontként szerepel.
Hirdetés

A politikus arra is emlékeztetett, hogy tavaly 19 millió forintos városi költségvetési forrásból felújították az öltözőt, a konditermet és a vizesblokkot, idén pedig - összesen 5,4 millió forintból - rendbe tették az udvart és megépült a vízelvezető-rendszer is. A Wigner Jenő szakközépiskolához tartozó birkózócsarnok felújítását az iskola szigetelési és nyílászáró-csere programja tette teljessé.

"Jó példakép ő, márpedig sportlétesítményeket csak igazi példaképekről szabad elnevezni" - mondta Martonné Adler Ildikó a szöuli ötkarikás bajnok Sike Andrásról, aki Egerben sajátította el a sportág alapjait.

Az ünnepi eseményen a kötöttfogású válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó, 50 éves Sike arról beszélt, hogy 1975-ben kezdte a birkózást Egerben, hét évig edzett a birkózócsarnokban.

Lehmann László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportiskolai programvezetője azt emelte ki, hogy Egerben nemcsak a birkózás, hanem más sportágakban is megvalósult az életpályamodell. Egyúttal hangsúlyozta, hogy 2020-ig országosan 16 sportág 135 milliárd forint támogatáshoz jut, ami a birkózás esetében évi több százmillió forintot jelent.
- MTI -
Sike András nevét vette fel a megújult egri birkózócsarnok Sike András nevét vette fel a megújult egri birkózócsarnok
Sike András és Martonné Adler Ildikó alpolgármester átvágja a nemzetiszínű szalagot az olimpiai bajnok birkózóról elnevezett birkózócsarnok átadási és névadó ünnepségén Egerben 2015. december 9-én. Az Egri Városi Sportiskola birkózócsarnoka mintegy 25 millió forintból újult meg. MTI Fotó: Komka Péter
Krasznai Máté (pirosban) és Módos Péter válogatott birkózók bemutatót tartanak a Sike András birkózócsarnok átadási és névadó ünnepségén Egerben 2015. december 9-én. Sike András olimpiai bajnok birkózó nevét vette fel az Egri Városi Sportiskola mintegy 25 millió forintból megújult birkózócsarnoka. MTI Fotó: Komka Péter
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Sike András, Eger, birkózócsarnok
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2015-12-09 19:40:03
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü