Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Rendkívül elégedett a 2017-es budapesti vizes világbajnokság fő helyszínének, a Dagály Úszóarénának a munkálataival Cornel Marculescu, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) - Sport magazin
részletek »

Vizes-vb 2017 - Elégedett a munkálatokkal a FINA ügyvezető igazgatója

Sport Magazin. Korhatárra, nemre vagy éppen sportágra való tekintet nélkül elhozzuk az sporteredményeket, tudósításokat, riportokat, tőlünk telhetően naprakészen beleássuk magunkat a sportba.
Sport magazin
Itt vagy: Sport magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Vizes-vb 2017 - Elégedett a munkálatokkal a FINA ügyvezető igazgatója
Vizes-vb 2017 - Elégedett a munkálatokkal a FINA ügyvezető igazgatója
Rendkívül elégedett a 2017-es budapesti vizes világbajnokság fő helyszínének, a Dagály Úszóarénának a munkálataival Cornel Marculescu, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) ügyvezető igazgatója.
Marculescu szerint hatalmas a fejlődés a májusi alapkőletétel óta és úgy látja, soha nem épült még olyan gyorsasággal úszócsarnok, mint most Budapesten, a Dagály strandnál. Úgy vélte, minden adott ahhoz, hogy a magyarországi legyen minden idők legjobb vizes világbajnoksága. A FINA-vezető azt követően beszélt erről, hogy hétfőn az általa vezetett delegációval megtekintette a 2017-es magyarországi vizes világbajnokságra épülő létesítmény munkálatait.

"Biztos vagyok benne, hogy rendben elkészül az uszoda. Orbán Viktor miniszterelnök nélkül mindez nem jöhetett volna létre" - mondta Marculescu, aki külön megköszönte a támogatást Tarlós István főpolgármesternek is.
Hirdetés

Marculescu és Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a látogatás keretében aláírta az aréna végleges terveit Gyárfás Tamás FINA-alelnök, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a 2017-es vb szervezőbizottságának társelnöke jelenlétében.

Fürjes Balázs elmondta, a földmunkák és az alapozás befejeződött, a szerkezetépítés üteme halad, az úszóaréna négy, egyformán 27 méteres saroktornya közül kettő már elkészült. A vb megrendezése páratlan lehetőség Budapestnek és Magyarországnak - hangsúlyozta.

A kormánybiztos egyúttal kijelentette, a FINA döntése, amellyel Magyarországnak adott lehetőséget, elsősorban a bizalomról szólt. "Mi két év alatt felépítjük, ami a világban többnyire négy-öt évig tart. Ötezer magyar embernek ad munkát, ötezer magyar családnak biztosít megélhetést, az egész világ figyelme Budapestre irányul."

Elmondta, a tervek szerint 2017 májusára elkészülő úszóaréna a világbajnokságra 15 ezer, azt követően ötezer férőhelyes lesz. Hozzátette, a környékbeliek életét nem zavarja meg az építkezés, és az előzetes tervekkel ellentétben a Dagály strand a 2016-os szezonban is nyitva tart majd. Hozzátette, több százezer turista érkezik majd Budapestre, több milliárd tv-néző figyeli majd az eseményeket, ezáltal jelentősen megnövekednek az adóbevételek.
- MTI -
Vizes vb 2017 - Zajlik a Dagály Úszóaréna építése Vizes vb 2017 - Zajlik a Dagály Úszóaréna építése
Szakemberek dolgoznak a 2017-es vizes világbajnokság központi létesítménye, a Dagály Úszóaréna építési munkálatain 2015. október 19-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Cornel Marculescu, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) ügyvezető igazgatója és Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos (b-j) a 2017-es vizes világbajnokság központi létesítménye, a Dagály Úszóaréna építési területén tartott bejáráson 2015. október 19-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Vizes-vb, 2017, FINA, Dagály Úszóaréna
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2015-10-19 18:05:30
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü