Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A magyar férfi vízilabda-válogatott az ausztrál, a francia és az olasz csapattal szerepel majd azonos csoportban a nyári hazai vizes világbajnokságon. - Sport magazin
részletek »

Vizes vb 2017 - Elkerülték a délszláv csapatokat a férfi pólósok

Sport Magazin. Korhatárra, nemre vagy éppen sportágra való tekintet nélkül elhozzuk az sporteredményeket, tudósításokat, riportokat, tőlünk telhetően naprakészen beleássuk magunkat a sportba.
Sport magazin
Itt vagy: Sport magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Vizes vb 2017 - Elkerülték a délszláv csapatokat a férfi pólósok
Vizes vb 2017 - Elkerülték a délszláv csapatokat a férfi pólósok
A magyar férfi vízilabda-válogatott az ausztrál, a francia és az olasz csapattal szerepel majd azonos csoportban a nyári hazai vizes világbajnokságon.
A pénteken Budapesten rendezett sorsoláson kiderült, hogy az Európa-bajnok női válogatott a japánokkal, a hollandokkal és a franciákkal találkozik majd.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a sorsolás előtti köszöntőjében hangsúlyozta, minden országnak hatalmas megtiszteltetés, ha a világ egyik legnagyobb sporteseményét láthatja vendégül. Kiemelte, a magyar sportos nemzet és ezen belül is különleges hagyományai vannak a vizes sportoknak, főként a vízilabdának.

Dimitrisz Diateszopulosz, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA vezetőségének (Büro) tagja elmondta, a magyar vízilabda a világ elitjébe tartozik, így a világbajnokságot az egyik legjobb helyen rendezik meg. Hozzátette, biztos benne, hogy Budapesten remek színvonalú összecsapásokra kerül majd sor.
Hirdetés

A sorsolási ceremónián - amelyet a FINA vízilabda technikai bizottságának elnöke, Gianni Lonzi vezetett - minden magyar világbajnoki diadal egy-egy képviselője segédkezett: a férfiak közül az 1973-ban győztes csapatból Szívós István lépett a színpadra, míg a 2003-as együttesből Vári Attila, a 2013-asból pedig Madaras Norbert. A nőknél az 1994-ben Rómában diadalmaskodott válogatottból Szalkay Orsolya húzott, míg a 2005-ben Montrealban győztes csapatot Drávucz Rita képviselte. A sorsolásban más vizes sportok képviselői is segédkeztek, a szinkronúszók közül Kiss Szofi, a műugróktól Kormos Villő, az úszóktól pedig Gyurta Dániel.

Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya elmondta, elégedett a sorsolással, de hozzátette, a magyar válogatottnak senkitől sem kell félnie. Kiemelte, a gárda célja természetesen az, hogy a női torna utolsó napjáig versenyben legyen. A női válogatott sorrendben a japánokkal, a franciákkal és a hollandokkal játszik.

Märcz Tamás, a férfiak új szövetségi kapitány kijelentette, nem kerültek könnyű csoportba, ugyanakkor nem is nagyon számított másra, mivel mindegyik négyes rendkívül erős. Hozzátette, hazai közönség előtt természetesen a lehető legjobb eredményt szeretnék elérni, a jelenlegi vízilabdában azonban már az is nagy dolog, ha valaki eljut az éremcsatározásokig.

A férfiak az ausztrálokkal kezdenek - legutóbb a riói olimpián játszottak 9-9-es döntetlen egymással a felek -, majd az olimpiai bronzérmes olasz, végül a francia együttes következik.

A csoportok első helyezettjei automatikusan a negyeddöntőbe jutnak, míg a másodikok a harmadikokkal játszanak a nyolc közé jutásért. A vízilabdatorna küzdelmeit július 16. és 29. között rendezik a Margitszigeten.

A ceremónia végén kisorsolták a voloszi női és a belgrádi férfi junior-vb csoportjait: a magyaroknál a nők Japánnal, Oroszországgal és Hollandiával, a férfiak pedig Egyiptom, Kanada, a Dél-afrikai Köztársaság és Olaszország legjobbjai ellen ugranak medencébe.

A vizes vb vízilabdatornájának csoportjai:
férfiak:
A csoport:
Brazília, Montenegró, Kazahsztán, Kanada
B csoport:
Franciaország, Ausztrália, Olaszország, MAGYARORSZÁG,
C csoport:
Spanyolország, Szerbia, Görögország, Dél-afrikai Köztársaság
D csoport:
Egyesült Államok, Japán, Horvátország, Oroszország

nők:
A csoport:
Olaszország, Brazília, Kanada, Kína
B csoport:
Új-Zéland, Dél-afrikai Köztársaság, Spanyolország, Egyesült Államok
C csoport:
Japán, Hollandia, MAGYARORSZÁG, Franciaország
D csoport:
Ausztrália, Oroszország, Kazahsztán, Görögország
- MTI -
Vizes vb 2017 - Sorsoltak a világbajnokság vízilabdatornáira Vizes vb 2017 - Sorsoltak a világbajnokság vízilabdatornáira
Gianni Lonzi, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) vízilabda technikai bizottságának elnöke mutatja Magyarország nevét a 2017-es vizes világbajnokság férfi vízilabdatornája csoportjainak sorsolásán a budapesti Sofitel Hotelben 2017. február 24-én. Mellette Madaras Norbert kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó és Kormos Villő műugró áll. Az Európa-bajnok női válogatott a japánokkal, a hollandokkal és a franciákkal találkozik majd. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vizes vb 2017 - Sorsoltak a világbajnokság vízilabdatornáira Vizes vb 2017 - Sorsoltak a világbajnokság vízilabdatornáira
Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára (b2), Gyárfás Tamás, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) alelnöke (b), Dimitrisz Diateszopulosz, a FINA vezetőségének (Büro) tagja (j2) és Gianni Lonzi, a FINA vízilabda technikai bizottságának elnöke (j) a 2017-es vizes világbajnokság vízilabdatornája csoportjainak sorsolásán a budapesti Sofitel Hotelben 2017. február 24-én. A vízilabdatorna küzdelmeit július 16. és 29. között rendezik a Margitszigeten. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Vizes vb 2017, csapat, sorsolás, csoport
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2017-02-24 15:17:37
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü