Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Úszás képes leírás - Sport.tlap.hu
részletek »

Úszás - Sport.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sport.tlap.hu » Úszás
Keresés
Találatok száma - 8 db
Budapesti Honvéd Sport Egyesület Szinkronúszó Szakosztá

Budapesti Honvéd Sport Egyesület Szinkronúszó Szakosztá

Magyarországon a szinkronúszással többször próbálkoztak, de az igazi versenysporttal csak 1990-ben 15 hallgató ismerkedhetett meg. Ez a Magyar Testnevelési Egyetem Továbbképző Intézete által szervezett és az Olimpiai Bizottság segítségével rendezett tanfolyam keretében történt. Két éven keresztül egy lelkes kis csapat bemutatókat vállalt, majd közülük ketten gyerekekkel is elkezdtek foglalkozni. A Testnevelési Egyetem adott otthont hétvégenként az egyik csoportnak. Ebből a csoportból alakult a Budapesti Honvéd Sport Egyesület Úszó szakosztályának tagjaként a Szinkronúszó alszakosztály. 1993-ban megalakult a Magyar Szinkronúszó Szövetség, aminek ez a szakosztály is tagja lett. Több évig a BHSE hétvégi edzéslehetőséget biztosított a lányoknak. Az évek során a Szakosztály létszáma megnövekedett, több korosztályban is szükségessé vált a gyerekek külön edzése. A margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában és a Kondorosi Úti Uszodában kezdődtek meg a korosztályos edzések. Az évek során több Országos Bajnokságot és nemzetközi versenyt is nyert csapatunk a különböző korosztályokban. A nemzeti korosztályos válogatottnak több tagja is a BHSE versenyzői közül került ki...

Magyar Diáksport Szövetség

Magyar Diáksport Szövetség

A Magyar Diáksport Szövetség 1987-ben alakult társadalmi szervezet, mely a közoktatásban - alap- és középfokú oktatási intézményekben - működő diáksport szervezetek országos érdekvédelmi és érdekképviseleti szervezete. Az MDSz ma az ország legnagyobb és legnépesebb gyermek- és ifjúsági szervezete, mely tevékenységét a fizikai aktivitás, a testnevelés és a sport mentén, illetve területén fejti ki. A Magyar Diáksport Szövetség tevékenysége során egyszerre valósít meg közoktatási és egyetemes sportérdekeket, valamint a szabadidő hasznos eltöltését célzó feladatokat. Az MDSz szervezeti felépítése országos kiterjedésű. Egy-egy körzet iskolai sportköreit a város és vonzáskörzetének diáksport bizottságai fogják össze. Ezek képviselői alkotják a megyei/fővárosi diáksport tanácsokat, szövetségeket, melyek szervezik és irányítják a megyei diáksport életet, rendezik az alapfokú versenyeket, szervezik a szabadidős programokat.

Magyar Szinkronúszó Szövetség

Magyar Szinkronúszó Szövetség

A Szakszövetség Magyarország területén irányítja, szervezi és ellenőrzi az szinkronúszó sportágban folyó tevékenységet, mint közhasznú tevékenységet, külön megállapodás szerint résztvesz a FINA által elismert szakágak nemzetközi sportdiplomáciai tevékenységében, ellát a Sporttörvényben és az egyéb jogszabályokban meghatározott állami sportfeladatokat, képviseli sportágának és tagjainak érdekeit, valamint részt vesz a nemzetközi sportszervezetek tevékenységében.

Sport magazin hírek
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Krueger: a magyaroké a legjobb csapat és edzői stáb
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb -... Gergelics József, az MTI különtudósítója jelenti: Az amerikai születésű Krueger Cole, aki a drezdai Európa-bajnokságon debütált magyar színekben, nem véletlenül váltott országot, ugyanis elmondása szerint sehol nincsenek jobb körülmények, mint Magyarországon. "Ha szabadon választhatnék, hol szeretnék korcsolyázni, akkor is Magyarországot választanám. A magyaroké a...
Kovács Zsófia minden szeren erősebb gyakorlatokra készül
Kovács Zsófia minden szeren erősebb... Kovács Zsófia Európa-bajnoki ezüstérmes tornász minden szeren a tavalyinál...
Sportújságírócsúcs Budapesten világsztár sportolókkal
Sportújságírócsúcs Budapesten... Olimpiai és világbajnokok is jelen lesznek a Nemzetközi Sportújságíró...
Magyar Úszószövetség

Magyar Úszószövetség

A Magyar Úszó Szövetséget (Músz) 1907-ben alapították. A honlap a szövetség szervezetét, tagjait, a szabályokat, a bizottságokat, az elnökséget, a versenyeket, a versenyzőket és az eredményeket ismerteti.

Német Úszószövetség

Német Úszószövetség

Az úszás része az emberi kultúrának és életminőségnek. Mint központi olimpiai sportág, az úszás nagyon nagy hangsúlyt kap a köztudatban és a médiában. Ez a sportág fontos szerepet tölt be minden korosztály számára. A honlap német nyelvű.

Nemzetközi Úszószövetség

Nemzetközi Úszószövetség

A FINA (Fédération Internationale de Natation), magyarul Nemzetközi Úszószövetség honlapja. A FINA öt vízi sportágban a világ irányító testülete. A szövetség egyik fő célja, hogy támogassák és ösztönözzék a nemzetközi kapcsolatokat.

Sport - Triatlon fotók

Sport - Triatlon fotók

A triatlon úszás, kerékpározás, futás egyéni sportágakból áll össze (ebben a sorrendben). Megjegyzés: A rövid távot olimpiai távnak is nevezik. A középtávú versenyt gyakran féltávúnak is hívják. (nem pontosan fele a hosszú távnak!) A hosszú táv pedig az Ironman. Az Ironman futó távja megegyezik a maraton távjával, azaz 42195 méter hosszú.

Zoggs Magyarország

Zoggs Magyarország

Az Ausztrál úszómárka hazai képviselője, ami nem kizárólag a versenyzőkre, hanem a hétköznapi úszók igényeire koncentrál. Professzionális úszófelszerelések fejlesztésével célunk, hogy az úszásban mindenki megtalálja a szépséget, vidámságot egészen a kezdetektől a fitness, rekreációs vagy versenyzői szintekig. Weboldalunkon megtalálhatók a világ 3. legnagyobb gyártójának termékei, ajánlatai illetve egy úszószemüveg választó programrész, melynek segítségével mindenki kiválaszthatja a számára legideálisabb úszószemüvegünket. A versenysportok közül választékunkban kiemelt szerepet kapott a Triatlon, ahova speciálisan nyílt vízen használható úszószemüveget fejlesztettünk Predator néven.

Tuti menü